Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jak to możliwe...

wejkszyn17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem bo gdy gram eli. 8vs8 na byle jakiej mapie, to tak jakby komp mi nie wyrabiał i się ścina.

Mam laptopa: 2,3 GHz Core I5, 8 gb ram, karta graficzna 520 MX i windows 7 64 bit

Nie wiem o co chodzi gry takie jak COD MW3 chodzą mi bez problemu, proszę o pomoc, będą like :D

Opublikowano

Odpal grę z gamebosterem lub reinstalnij grę

Nie pomoże mu z tym gamebooster ani reinstalacja gry, skoro MW3 chodzi bez problemu.

Zainstaluj Everest Home Edition i sprawdź temperatury, najlepiej jakbyś tutaj podał, na np. 7vs7 jest tak samo ?

Przed włączeniem gry wyłącz wszystkie programy, zaktualizuj sterowniki, sprawdź Twoje łącze na speedtest.net i daj tutaj wynik.

Opublikowano

Ale żeby MW3 np. ci się nie ścinało, a Combat tak to ja nie wiem xD Może spróbuj zainstalować te badziewia takie jak DirectX, Adobe Flash Player może w tym rzecz.

Opublikowano

Powiem wam tak, nie dziwcie się że w MW3 lagów nie ma a w Combacie są. Call ma mocniejsze serwery, co od razu równa się z mniejszymi lagami.

Nie możliwe że chodzi o twój sprzęt, (chyba że rzeczywiście ci się przegrzewa) być może masz jakieś wirusy na laptopie zrób gruntowny skan i pousuwaj wszystkie niepotrzebne pliki CCleanerem.

Jak masz podłączony internet kabel/wi-fi jeśli wi-fi to spróbuj zaktualizować jego sterowniki.

Powinno pomóc.

Ps. A np. jak grasz w MW3 to nawet jak grasz te 2 czy 3 godzinki to się nic nie dzieje żadnych ścin itp.

Opublikowano

Więc to jest tak, przy grze temperatura dochodzi do 80 C, tak więc chyba się za bardzo nagrzewa, ściny zaczynają się jak jest za dużo obiektów. Tak więc co radzicie, oddać do czyszczenia, czy do naprawy, bo raczej nie może być takiej temperatury. Myślę, że może być pasta odklejona.

Opublikowano

Wyczyść komputer z kurzu wymień pastę termo-przewodzącą (najlepiej na ceramiczną arctic silver - bardzo dobrze się sprawdza), i powinno być dobrze. Sprawdź czy wszystkie wiatraki dobrze działają itp.

UWAGA!

Wyłącz szybko ten komputer bo go spalisz!

Opublikowano

Przeczyść kompa CCleanerem, lub walnij formata :D

A ty jesteś jakiś nienormalny?! Jak mu komputer dochodzi do temperatury 80 C to co mu CCleaner pomoże? Musi powymieniać pastę itp. tak jak pisałem wyżej bo spali sobie płytę główna i procesor a wtedy to dopiero będzie lipa.

Opublikowano

Wiesz, jak się spali, to mam to gdzieś, bo on jest na gwarancji a kupiłem go pół roku temu :D

Aha :)

No to go przeskanuj w tym czasie i ccleaner :)

Opublikowano

Niech się spali to bier nowego może na nim będzie działać zawsze można próbować :P. Powyłanczaj zbędne procesy, a i ustaw w procesie na CA.exe priorytet na najwyższy może to coś pomoże :D

Opublikowano

Niech się spali to bier nowego może na nim będzie działać zawsze można próbować :P. Powyłanczaj zbędne procesy, a i ustaw w procesie na CA.exe priorytet na najwyższy może to coś pomoże :D

To mu nic w tym momencie nie pomoże. Skoro komputer się przegrzewa to znaczy że albo pasta termo-przewodząca nie nadaje się do użycia, albo jest spieprzony cooler od procka.

Nie ma innej rady jak zmienić pastę i posprawdzać wiatraki i czy cooler jest dobrze założony. Wiesz jak spalisz kompa zawsze ci mogą nawtykać że to nie jest wina sprzętu lecz twoja i ci go nie wymienią. ( Przykład z życia :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...